Menu

  

A+ A A-

Vanliga frågor

Frågor uppstår alltid och här samlar vi sådana som vi fått från spelare.
Så istället för att upprepa oss hänvisar vi oftast hit vid funderingar. Vi fyller på efterhand så finns inte just din frågeställning, mejla oss!

 

1. Det är sprickor i måltavlan?

En tjock skiva av en trädstam innehåller mycket vätska och är ett levande material. Dom kan inte kapas upp utan att dessa inte uppstår till viss del, om inte dom skulle vara 20-30 cm tjocka och den frakten vill ingen betala , tro oss!. Sprickor uppstår och kommer uppstå till viss mån i skivorna, det är tyvärr inget vi kan råda över. Vi ser det istället som att det är ett del av spelet och alla spelare får samma förutsättningar,dom påverkar heller inte allt som oftast p.g.a yxans förmåga att sätta sig. För att minska detta tar man hand om sin tavla. Lägg den i lite vatten emellanåt och ha den inte hängandes i direkt solljus. Då förvärras stadiet. Vi kommer även sälja mallar i aluminium så kunder kan göra sina egna måltavlor från lokala sågverk eller från en stam som ni har kanske. För dom kommer även att bli slitna eftersom. Thats life and nature!

2. Eggen är inte "vass" och fastnar inte när jag kastar?

Mycket riktigt så är den inte så vass som en kniv eller slipad yxa. Det ska den inte heller vara. Denna slipning är absolut tillräcklig för spelets funktion.
Det är istället en viss teknik på kastet som är i fokus. Vissa snappar upp det efter bara något kast, andra kan det ta några timmar för, det ÄR en tekniktröskel på spelet och det är också en del av charmen med det! Lite som golf, när svingen sen sitter blir man fast!

Försök hitta en avslappnad kastställning som känns naturlig för dig. (vissa har parallella axlar t.ex.). Håll yxan lätt mellan tumme och pekfinger. Böjd arm och "flicka" iväg yxan i en rak linje. Vissa använder mer kraft än andra. Träna och hitta just ditt avstånd! Men minst 2.2 meter från tavlan måste du stå!